Ryanair anunta schimbari importante cu privire la politica de bagaje, schimbari care vor fi aplicate incepand cu mijlocul lunii ianuarie 2018. 

In septembrie, Ryanair a anuntat ca, incepand cu 1 noiembrie, nu va mai permite accesul cu doua bagaje gratuite la bordul avionului.

Compania a punctat faptul ca implementarea noii politici va fi amanata pana la 15 ianuarie 2018.

"Clientii vor beneficia de mai mult timp pentru a se obisnui cu schimbarile, in special in perioada aglomerata de Craciun", anunta Ryanair, potrivit Digi24.ro.

Noua politica a companiei include reducerea tarifelor pentru bagaje de la 35€ la 25€, cu scopul de a incuraja mai multi clienti sa isi inregistreze valiza, reducand astfel volumul bagajelor pe care le transporta in cabina. De asemenea, greutatea totala a crescut de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele.

"Vom amana implementarea noilor reguli ale politicii de bagaje pana la 15 ianuarie 2018 pentru a le permite clientilor sa se familiarizeze cu schimbarile aduse. Din ianuarie le vom restrictiona clientilor fara prioritate transportarea la bord a unui singur bagaj de mana mic (bagajul mare de cabina va fi depozitat la cala pentru bagaje, in mod gratuit, la poarta de imbarcare) ceea ce va accelera imbarcarea pentru zboruri si va elimina intarzierile. Deja am introdus prima etapa din implementarea noii politici pentru bagaje, care le ofera clientilor nostri tarife mai mici pentru bagaje la o suplimentare cu 33% a greutatii tolerate. Aceasta va duce la diminuarea numarului clientilor care se prezinta cu 2 bagaje de mana la portile de imbarcare, fapt care cauzeaza intarzieri de zbor. Noua politica pentru bagaje va fi implementata pentru toate calatoriile de dupa 15 ianuarie 2018 si speram ca, clientii nostri se vor bucura de economiile oferite de aceasta politica pentru bagaje simplificata”, a declarat Kenny Jacobs, Ryanair.

Vor putea transporta doua bagaje de mana doar clientii cu prioritate (inclusiv Plus, Flexi Plus & Family Plus).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.