Inspectoratul Teritorial de Munca Timis a deschis o ancheta, dupa ce un tanar a murit in timp ce lucra la repararea unui acoperis, in Timisoara. Proprietara locuintei il auzise spunand ca lucreaza deja de 17 ore, iar inspectorii trebuie sa stabileasca daca muncitorul era epuizat. De asemenea, politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Ionut Sarbu, a declarat, marti, pentru News.ro, ca politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa ce luni seara un tanar de 28 de ani a murit in timp ce repara acoperisul unei case.

”Conform procedurilor, politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si incearca sa afle cum s-a produs incidentul. Tanarul a fost chemat de proprietara imobilului sa ii repare acoperisul locuintei, iar in timp ce acesta se afla pe acoperis, se pare ca i s-a facut rau si a murit. Femeia care a acuzit cum tanarul s-a prabusit, a sunat imediat la numarul de urgente 112”, a declarat Ionut Sarbu.

Si Inspectoratul Teritorial de Munca Timis a dechis o ancheta in acest caz. Potrivit reprezentantilor institutiei, inspectorii cerceteaza daca tanarul era asigurat cand a urcat pe acoperisul casei si daca a muncit prea multe ore in acea zi.

Femeia care l-a angajat pe tanar sa ii repare acoperisul le-ar fi spus pompierilor sositi la interventie ca atunci cand barbatul a sosit la ea, inainte sa se urce pe casa, i-a spus ca in ziua respectiva muncise deja 17 ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.