Zeci de angajati ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat, marti, in greva foamei, nemultumiti de nivelul salariilor in raport cu conditiile de munca. Oamenii sustin ca productia a crescut, multi dintre mineri au plecat, dar salariile au ramas la 1.400 – 1.700 de lei, in timp ce ale conducerii au crescut constant.

Mai mult de douazeci de angajati ai CEO au intrat, marti dimineata, in greva foamei, nemultumiti de esecul negocierilor avute cu reprezentantii conducerii in vederea cresterii salariilor.

Presedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse, a anuntat ca solicitarea sindicalistilor este majorarea tuturor salariilor, incepand cu 1 decembrie.

”Solicitam ca, din 1 decembrie, toate salariile din CEO sa creasca. Au plecat 4.000 de salariati, productia a crescut, nu cerem nimic, decat cota parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, in conditii de vreme extrema, sa ai salarii de 1.400 – 1.700 lei, iar conducerea sa aiba salarii foarte mari si sa sfideze angajatii”, a declarat Gabriel Caldaruse, potrivit News.ro.

Acesta a afirmat ca ”interesul salariatilor este ignorat” si a precizat ca protestul angajatilor nu va fi intrerupt decat daca va exista certitudinea ca problemele vor fi rezolvate.

In plus, Caldaruse a precizat ca este posibil ca numarul protestatarilor sa creasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.