Un incendiu puternic a izbucnit in Parcul National Domogled, iar focul a cuprins o suprafata de aproximativ 15 hectare de padure, intr-o zona foarte abrupta, unde nu este posibil accesul autospecialelor pompierilor. A avut loc si o misiune de recunoastere aeriana, cu ajutorul elicopterului SMURD de la Arad.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Semenic” al judetului Caras- Severin, 16 pompieri intervin duminica alaturi de mai multi reprezentanti ai Ocolului Silvic Baile Herculane pentru stingerea unui incendiu izbucnit in Parcul National Domogled - zona Valea Cernei, care apartine Ocolului Silvic Baile Herculane.

Interventia pompierilor este dificila, in conditiile in care zona este foarte abrupta, nefiind posibil accesul autospecialelor.

"Incendiul se manifesta intr-o zona greu accesibila, foarte abrupta, nefiind posibila interventia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari si reprezentantii Ocolului Silvic au parcurs mai multi kilometri pe jos pana la locul incendiului si actioneaza cu mijloace de prima interventie”, se arata intr-un comunicat al ISU Caras-Severin.

Elena Tarla, purtatorul de cuvant al ISU Caras-Severin, a precizat ca pompierii au urcat pe munte cu maturi si cu rucsacuri cu apa, iar interventia este dificila.

"A fost solicitat si un elicopter cu dispozitiv de stingere. Speram sa tina si vremea cu noi pentru ca se anunta ploi. Altfel, e dificil de estimat cand va fi stins incendiul. Sunt mai multe focare”
, a declarat, pentu News.ro, purtatorul de cuvant al ISU Caras- Severin.

La solicitarea ISU Caras- Severin, a venit in sprijin si un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul caruia reprezentanti ai Inspectoratului si ai Ocolului Silvic Baile Herculane au executat o misiune de recunoastere aeriana, pentru a face o prima estimare a suprafetei afectate de incendiu.

Potrivit sursei citate, se pare ca ar fi vorba despre aproximativ 15 hectare de padure care a fost cuprinsa de flacari.

Citeste si:
Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis...
Curățenia de Paște în pădurea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.