Social18 Octombrie 201715:58

Lectura de un minut

Adolescenta din localitatea Simila, judetul Vaslui, care a mers singura la Politie pentru a reclama ca a fost batuta cu biciul si violata de tatal sau a fost data in grija bunicii materne. Alti noua copii minori au ramas in familie, situatia fiind monitorizata de autoritatile locale, dar si de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (GASPC) Vaslui.

Potrivit purtatorului de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Campeanu, in urma anchetei sociale facute in familia adolescentei 15 ani care si-a acuzat tatal ca a batut-o cu biciul si a violat-o, s-a luat decizia ca minora sa fie mutata in familia extinsa, fiind data in grija bunicii materne.

"La acest moment, solutia cea mai protrivita in interesul superior al copilului este aceea de a ramane in cadrul familiei extinse, in care a fost deja securizata, si de a o mentine in mediul sau de apartenenta, respectiv scoala, prieteni, rude. Fata nu a gresit cu nimic, fiind totodata inclusa intr-un program de consiliere psihologica", a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Inspectorii DGASPC monitorizeaza in continuare situatia din familia respectiva intrucat acolo mai sunt noua copii minori, intre care unii de varsta foarte mica, pana in 2 ani.

Deocamdata, specialistii considera ca nu se impune separarea copiilor de familie.

Citeste si:
Tata si fiu, gasiti morti in locuinta lor din Timis, dupa un...
Tata si fiu, gasiti morti in...

Pe de alta parte, anchetatorii au descoperit ca barbatul acuzat ca si-a batut fata cu biciul si ar fi violat-o anul trecut este recidivist. El a fost inchis in trecut, pentru doi ani si jumatate, dupa ce si-a batut socrul care ulterior a decedat.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.