Actrita Olga Tudorache, in varsta de 88 de ani, a incetat din viata in noapte de marti spre miercuri, la Spitalul Elias din Bucuresti, unde era internata inca din 9 octombrie. 

Olga Tudorache a fost internata la inceputul saptamanii trecute la Spitalul Elias din Bucuresti, in urma unei suspiciuni de atac vascular cerebral. Progresiv, starea sa de sanatate s-a deteriorat, iar joi dimineata a fost transferata la Terapie Intensiva.

"In cursul diminetii zilei de 12 octombire, starea generala s-a agravat in concordanta cu evolutia imprevizibila a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache, a fost internata incepand din aceasta dimineata in sectia de terapie intensiva a SUUE, pentru supraveghere continua si continuarea tratamentului adecvat", a anuntat, joi, un comunicat de presa al medicilor de la Elias, potrivit Adevarul.ro.

Trupul actritei nu a mai rezistat si cea supranumita "marea doamna a teatrului romanesc" s-a stins la varsta de 88 de ani.

Olga Tudorache este cunoscuta pentru roluri precum: Vitoria Lipan din "Baltagul", dupa Mihai Sadoveanu, Beatrice din "Efectul razelor gamma asupra anemonelor", de Paul Zindel, Regina din "Regina mama", de Manlio Santanelli s.a.

Decesul a fost anuntat si de reprezentantii Spitalului Elias.

"Cu adanca parere de rau, Spitalul Universitar de Urgenta Elias anunta trecerea in nefiinta a celei care a fost o Mare Doamna a Teatrului Romanesc, doamna Olga Tudorache. Dansa s-a stins in liniste in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului, in cursul noptii dinspre 17 spre 18 octombrie 2017. Dumnezeu sa o aiba in paza!", mentioneaza reprezentantii Spitalului Elias intr-un comunicat de presa transmis miercuri dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.