The Public Advisors, compania de consultanta in comunicare si relatii publice, in colaborare cu institutul de cercetare iSense Solution au elaborat un studiu de piata cu privire la perceptia romanilor asupra modului in care acestia sunt influentati de review-uri in alegerea unui centru wellness & SPA.

Studiul, realizat pe un esantion de 515 persoane, releva faptul ca pentru mai mult de o treime dintre romani (35%) conteaza reputatia centrului. Totodata, acesta arata ca 8 din 10 clienti citesc review-urile inainte de a merge intr-un centru SPA.

Mai mult de jumatate dintre clienti (52%) asteapta un raspuns in termen de 7 zile de la scrierea unei recenzii online, in special una negativa sau critica. Exista totusi clienti mai exigenti care astepta un raspuns in termen de 3 zile, in timp ce 21% asteapta ca brandurile sa aiba un timp de raspuns de 24 de ore sau mai putin.

Conform studiului, review-urile sunt considerate importante in alegerea centrelor SPA. Astfel, 87% dintre respondenti declara ca citesc recenziile, in timp ce 99% dintre acestia sunt influentati de procentajul acestora in alegerea centrului SPA.

Totodata, 59% dintre clienti obisnuiesc sa ofere review-uri dupa ce au vizitat centrul SPA, in timp ce 41% dintre acestia nu ofera review.

„Aproape 3 din 5 romani prefera sa acorde review-uri pe retelele de socializare, restul alegand sa ofere recenzii pe site-ul centrului sau pe site-urile agregatoarelor de oferte. Cele mai multe pareri sunt pozitive, 96% din clienti acorda o recenzie pozitiva, in timp ce doar 4% dintre acestia ofera un review negativ. Dintre cei care acorda aceste reviw-uri reputatia centrului are o pondere de 40% in decizia de alegere pentru utilizatorii care frecventeaza centrele SPA cel putin o data la 3 luni”, sustine Andrei Canda, Managing Partner iSense Solutions.

Potrivit unui comunicat remis 9am, mai mult de jumatate dintre romani spun ca prefera sa acorde review-uri pe retelele de socializare, pe site-ul centrului SPA si pe site-urile agregatoarelor de oferte, iar cei mai putini ofera un review pe bloguri sau forumuri.

Citeste si:
Studiu: 90% dintre persoanele care aleg sa faca circuite sunt...
Studiu: 90% dintre persoanele...

Studiul a fost realizat online de catre compania iSense Solutions pe un esantion de 515 de respondenti, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani, din mediul urban din Romania cu acces la internet, care obisnuiesc sa viziteze centre SPA. Rezultatele au un grad de eroare de +/-4.32%, la un nivel de incredere de 95%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.