Trompetistul Dan Nicolau, care colaboreaza cu trupa Vunk, se numara printre suspectii audiati in dosarul de camatarie de lux. Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 29 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov si prahova. 

Nicolau se numara printre persoanele retinute in dosarul de camatarie.

Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi fost condusa de un om de afaceri care oferea bani cu imprumut persoanelor care aveau nevoie. Pentru a pune presiune pe debitori, sumele erau inscrise in contracte de imprumut cu sau fara garantie imobiliara, care puteau sa fie executate silit.

Cercetarile au aratat ca, in perioada 2014-2016, gruparea a oferit imprumuturi mai multor persoane si a solicitat dobanzi saptamanale sau lunare, dar si autoturisme sau imobile de lux drept garantie.

Membrii au mascat aceasta activitate printr-o serie de acte notariale de imprumut, pe care debitorii le semnau pentru sume mai mari decat cele primite efectiv. Astfel, gruparea ascundea dobanda ce trebuia platita.

Imediat dupa expirarea termenului din "contract", membrii gruparii executau silit debitorii.

Din circuitul infractional facea parte si un executor judecatoresc, care se ocupa cu vinderea, in mod ilegal, a imobilelor la licitatii publice.

"Astfel, se poate observa o ascensiune fulminanta a executorului judecatoresc in cadrul grupului infractional organizat, dupa momentul aderarii sale acesta ajungand in esalonul decizional, erijandu-si, in unele cazuri, chiar rol de coordonator, avand ultimul cuvant in ceea ce priveste oportunitatea sau necesitatea unor actiuni sau inactiuni menite sa apere interesele grupului infractional organizat. Prin cunostintele sale juridice si calitatea sa de executor judecatoresc a condus gruparea infractionala organizata la un alt nivel de realizare a castigurilor, respectiv de la procente din suma imprumutata (de cele mai multe ori mai mici decat suma imprumutata efectiv), la castiguri insemnate (obtinerea unor profituri de peste 300%), prin punerea in executare silita a contractelor de imprumut, respectiv scoaterea la licitatie publica, deturnarea acestor licitatii publice si adjudecarea prin intermediari a unor imobile apartinand debitorilor la preturi de cel mult 30% din valoarea de piata", sustin anchetatorii, potrivit Dcnews.ro.

Citeste si:
Trupa Vunk lanseaza videoclipul Iubeste-ma #detot
Trupa Vunk lanseaza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.