Potrivit lui Valentin-Adrian Georgescu, CEO Novomatic Romania, cheia succesului este de a crea o sinergie intre activitatea din ofline si online. Online-ul aduce cu sine o serie de beneficii atat pentru operatori, cat si pentru jucatori. Activitatea devine astfel mult mai bine si mai usor de controlat, se pot evita abuzurile rapid si se contribuie activ la o legatura pe termen lung cu jucatorul. Pe de alta parte, jucatorul are acces la un spectru mult mai larg de jocuri fata de optiunile din landbased.

Profilul jucatorului de noroc din Romania – Generatia Y in topul jucatorilor, numarul femeilor active creste

Potrivit unui comunicat remis 9am, stilul de viata al milenialilor se bazeaza mai putin pe bunuri materiale si realizari profesionale, cat pe experiente si amintiri, o categorie in care pot fi incadrate si jocurile de noroc. Potrivit studiului „Jocurile de noroc in Romania”, emis de GfK Romania la solicitarea ROMSLOT si Romanian BOOKMAKERS, cei care joaca cu o frecventa saptamanala sunt in general barbati, cu varsta intre 18-24 de ani, necasatoriti, din mediul urban. Contrar insa asteptarilor, numarul femeilor care joaca este tot mai mare.

„Perceptia asupra jocurilor de noroc este intr-un proces continuu de schimbare in bine, perceptia este mai putin negativa. Drept dovada, numarul jucatorilor este tot mai mare, pe primul loc este categoria de varsta 18-24 de ani, urmata indeaproape de cea de 25-34 de ani. Ceea ce mai putem observa este ca si profilul jucatorului se schimba. Daca pana acum barbatii erau cei care il constituiau, putem vorbi acum si de un procent reprezentat de femei. In cazul nostru, vorbim de o proportie de 67% jucatori barbati si 33% jucatori femei”,
a declarat Valentin-Adrian Georgescu.

Motivele pentru care joaca

Potrivit rezultatelor aceluiasi studiu, motivul principal pentru care aleg sa joace este „de placere”.

„Jucatorii asociaza cazinoul cu o stare de bine, cu distractie, relaxare si castig. Iar cazinourile online sustin si mai mult aceasta nevoie a jucatorilor prin optiunile variate pe care le au la dispozitie in materie de jocuri”, a mai adaugat Valentin-Adrian Georgescu.