Salvamontistii din Busteni au ajuns la barbatul gasit sambata pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, iar acesta este mort, au declarat reprezentanti ai Salvamont. Salvatorii au inceput sa coboare trupul neinsuflesit, iar actiunea va dura cateva ore, in conditiile in care pe munte este viscol.

Salvatorii montani au ajuns la barbatul care sambata a fost gasit in coma, pe traseul Jepii Mici, iar acesta este mort, a declarat seful Salvamont Busteni. Barbatul - care nu a mai putut inainta intr-o zona in care zapada ajunge la un metru inaltime - a fost observat de un grup de patru tusti aflati pe munte, care au sunat la 112.

Trupul neinsufletit va fi dus pana la statia de telecabina, de unde va fi coborat in statiune.

Conform salvatorilor, operatiunea va dura pana la patru ore, in conditiile in care pe munte este viscol, vantul batand in rafale care ajung la 100 de kilometri la ora.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.