Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari cod galben de ploi insemnate cantitativ, lapovita si ninsoare la munte, intensificari ale vantului si cod portocaliu de ploi, ninsori consistente si viscol pe creste.

In perioada 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00, "in Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h. In zonele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h, mai ales pe creste", anunta metorologii, potrivit romanialibera.ro.

De sambata de la ora 09:00, pana duminica la ora 15:00 va fi cod portocaliu. In judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea ploile vor fi temporar abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 l/mp, iar pe arii restranse peste 80...90 l/mp. Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi local 60 km/h, iar incepand din dupa-amiaza zilei de sambata (7 octombrie) in Dobrogea vantul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.

De asemenea, in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zapada si, mai ales pe creste, va fi viscol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.