Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca nu intelege motivul pentru care oamenii protesteaza fata de masura trecerii taxelor sociale de la angajator la angajat. 

Dragnea a declarat ca aceasta trecere nu aduce decat avantaje atat pentru angajator, cat si pentru angajat.

”Noi asistam in ultima perioada la proteste generate de mariri de salarii. E o noutate, dar o sa ne obisnuim si cu asta. Trecerea contributiilor de la companie la angajat inseamna ca pentru angajat cresc contributiile la pensii, in afara de cele la sanatate, angajatorul nu va avea o cheltuiala totala mai mare, iar salariatul va avea un venit net putin mai mare, in functie de salariu. Deci in conditiile in care salariatul castiga, in conditiile in care se simplifica procedurile in cadrul companiei si compania nu pierde, de ce ar trebui sa renuntam? Doar pentru ca se discuta la televizor si cei care discuta nu iau in calcul toate elementele. Nu avem de ce sa renuntam, pentru ca asta nu face decat sa creasca veniturile angajatilor. Este o masura buna si o ne batem pentru ea”, a spus Dragnea, potrivit Stirileprotv.ro.

Liderul PSD a punctat si faptul ca partidul pe care il conduce nu are de gand sa renunte la aceasta masura pe care o contesta mii de sindicalisti din sanatate, transporturi si politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.