Sabin Orcan, directorul editorial al cotidianului Romania Libera, redactorul-sef, Razvan Chiruta, impreuna cu senior editori precum Sabina Fati, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Catalin Prisacariu si Petre Badica pleaca de la ziar.

Sabin Orcan a anuntat marti dupa-amiaza, pe contul sau de Facebook, ca a decis, de comun acord cu patronatul, sa incheie colaborarea cu acest ziar si ca urmeaza o perioada de tranzitie, dupa care va pleca, potrivit News.ro.

El nu face insa precizari referitoare la ceilalti jurnalisti care, potrivit unor surse din interiorul redactiei, ar urma sa paraseaca ziarul odata cu el, repectiv Razvan Chiruta, Sabina Fati, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Catalin Prisacariu si Petre Badica.

Referitor la motive, Orcan afirma doar: "Motive sunt mai multe, nu o sa intru acum in detalii".

Dintre ceilalti ziaristi care ar urma sa plece de la Romania Libera, doar Mircea Marian si-a facut publica decizia. "Da, o sa plec de la Romania Libera. Cand iese Sabin pe usa, ies si eu. Sabin m-a salvat din mlastina de la EVZ, acum un an, am o datorie uriasa, morala, fata de el. Cat mi-a fost sef, a fost impecabil: libertate editoriala deplina. Deocamdata, se pare ca mai scoatem ziarul, dar nu stiu cat va dura. (...) De ce s-a intamplat asta? Nu am informatie suficienta, nu speculez. Dar cred ca toti banuim acelasi lucru", scrie Mircea Marian.

Surse din interiorul ziarului afirma ca plecarile reprezinta in primul rand un gest de solidaritate cu Sabin Orcan, dar sunt determinte si de intentia patronatului de a opera restructurari.

Cotidianul Romania libera este detinut in prezent de Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care a decedat in luna ianuarie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.