O persoana a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital dupa ce un puternic incendiu a izbucnit sambata dimineata la un azil de batrani din sectorul 3 din Capitala. Batranii au fost dusi la spitalele Floreasca, Pantelimon si la Spitalul Judetean Ilfov.

UPDATE 12:46 Incendiul a fost stins dupa aproximativ sase ore.

Opt masini initervin pentru a stinge incendiul izbucnit la imobilul cu patru etaje, iar focul s-a extins la doua cladiri invecinate, informeaza News.ro.

A fost activat planul rosu de interventie, la fata locului fiind mobilizate ambulante SMURD, autospeciala transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori.

Pompierii au evacuat din azil peste 30 de persoane, 19 dintre ele fiind transportate la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar si la Spitalul Judetean Ilfov.

Incendiul se manifesta generalizat, la intreaga cladire, care are aproximativ 200 de metri patrati.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov, flacarile s-au extins si la doua cladiri invecinate: un imobil cu parter, doua etaje si o mansarda, unde foc arde violent si cu degajari mari de fum, precum si la un service auto, unde ard cauciucuri depozitate in containere.

„Interventia este dificila, temperatura degajata este foarte mare, sunt degajari foarte mari de fum, flacari violente. Recomandam cetatenilor sa pastreze usile si ferestrele inchise pentru a evita expunerea la fum”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti – Ilfov, Adrian Marin.

Acesta a mai precizat ca alimentarea autospecialelor cu apa se realizeaza de la hidrantii stradali si din raul Dambovita, cu motopompe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.