Anchetatorii au confiscat doua tone de cannabis in urma unor perchezitii facute in judetul Mehedinti, ancheta vizand cinci persoane, intre care doi cetateni italieni, care au infiintat o cultura de cannabis pe un teren de 4.000 de metri patrati in satul Poiana Gruii.

Potrivit procrorilor DIICOT, in satul Poiana Gruii din judetul Mehedinti, pe o suprafata de 4.000 de metri patrati a fost infiintata o cultura de cannabis. Plantele, cu o inaltime de un metru si jumatate - se aflau in ultima etapa a vegetatiei inainte de recoltare. De asemenea, pe cultura respectiva a fost gasita si o instalatie care asigura irigarea plantelor.

Cannabisul a fost plantat si intretinut de catre un barbat de 38 de ani, pe terenul bunicului sau. Pentru lucrarile de intretinere, in general curatare a buruienilor, barbatul a fost ajutat de catre tatal sau, precum si de catre alte persoane din sat pe care le-a platit cu ziua.

Pe perioada verii, barbatul a pazit in permanenta plantatia de cannabis, avand montat si un cort la marginea plantatiei, iar in prezent asigura paza din masina sa.

De asemenea, procurorii au mai stabilit ca in luna iulie a acestui an barbatul a cumparat o locuinta la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 de metri de plantatia de cannabis, locuinta urmand sa fie folosita pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate.

Vineri, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinti impreuna cu ofiteri de politie judiciara au intervenit pentru prinderea in flagrant a cinci persoane suspectate in acest dosar, intre care doi cetateni italieni. In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat aproximativ doua tone de cannabis.

La sediul DIICOT au fost duse, pentru audieri, 11 persoane. In acest dosar, procurorii fac cercetari pentru "cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept”, si pentru "cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept”.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.