Informatia potrivit careia patriarhul Kirill al Moscovei ar veni in Romania, luna viitoare, nu este nici confirmata, nici negata de autoritatile ruse. potrivit corespondentului TVR, Liviu Iurea, oficialii rusi ar fi suparati pe jurnalistii romani pentru ca au dat ca sigura vizita patriarhului rus.

Oficial, Patriarhia rusa nu confirma, dar nici nu dezminte o posibila vizita a Patriarhului Kirill la Bucuresti. Chiar au parut destul de deranjati de faptul ca presa din Romania stie deja ca Patriarhul rus a confirmat participarea. Mi s-a spus doar ca vom fi anuntati din timp daca aceasta vizita va avea loc. Oricum, nu s-a trecut peste divergentele care exista intre Bisericile Ortodoxe rusa si romana. Moscova nu vede nici acum cu ochi buni reinfiintarea Mitropoliei Basarabiei si sustine ca Biserica Ortodoxa Romana a intrat peste teritoriul ei canonic”, a relatat corespondentul TVR la Moscova, potrivit Digi24.

Informatia referitoare la vizita patriarhului Kirill la Bucuresti a fost difuzata, joi, mai intai de Q Magazine, care cita surse diplomatice de la Kremlin, iar ulterior a fost confirmata pentru agentiile de presa Agerpres si News.ro de catre purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Patriarhul Kirill si-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitatia de a veni la Bucuresti impreuna cu ceilalti Intaistatatori ai altor Biserici Ortodoxe din fostele tari comuniste. Au fost invitati in contextul Anului Comemorativ dedicat aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului si al aniversarii a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Parinte Daniel. Vizita va avea loc si cu prilejul sarbatorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor (27 octombrie)”, a precizat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.