Purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Madalina Dobrovolschi, a sustinut joi, la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa in care a raspuns atacului dur al lui Calin Popescu Tariceanu la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

Madalina Dobrovolschi: „Domnule Tariceanu, da, adevarul doare, dar acest lucru nu este un motiv sa folositi un limbaj licentios, sa jigniti si sa spuneti in spatiul public lucruri care nu au nicio legatura cu realitatea.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, reitereaza faptul ca persoanele cu probleme penale nu trebuie sa se afle in conducerea statului. Presedintele respecta pe deplin rezultatului votului care a condus la constituirea actualei majoritati si isi doreste ca Guvernul sa aiba rezultate bune pentru Romania.

Presedintele considera ca o legiferare transparenta de tip european este fundamentala pentru intarirea statului de drept si consolidarea parcursului democratic al Romaniei.

Si inca o observatie, daca imi permiteti, referitoare la declaratiile domnului Tariceanu. Domnia sa pare pur si simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economica, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru. De exemplu, dansul ne spune senin ca pretul carburantilor a ramas neschimbat dupa introducerea accizei. Domnule Tariceanu, cred ca adevarul il puteti afla foarte simplu intreband orice roman, orice cetatean, care a cumparat combustibil in aceste zile si care a trebuit sa scoata mai multi bani din buzunar.

As vrea, in final, sa fac o precizare si privire la avizul dat astazi de CSM. Presedintele Romaniei a luat act de evaluarea CSM, care este identica cu propria sa analiza. Presedintele apreciaza ca CSM, in calitate de garant al independentei justitiei, a evaluat in detaliu si cu mult profesionalism propunerile ministrului Justitiei inainte de a le respinge. Chiar daca acest aviz este unul consultativ, Guvernul si Parlamentul nu au cum sa ignore acest semnal clar venit din partea CSM.”

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a lansat joi un nou atac, extrem de dur, la seful statului, in contextul declaratiilor lui Klaus Iohannis despre membrii Guvernului care ar trebui sa faca un pas inapoi cand au probleme cu legea, asa cum este cazul ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.