UBER propune Primariei Capitalei un parteneriat de data sharing, pentru fluidizarea traficului din Bucuresti.

Mark Boris Andrijanič, Public Policy Associate UBER CEE, a declarat joi, in cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti, ca UBER propune Primariei Capitalei un parteneriat de data sharing.

UBER poate sa contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate strazi si intersectii, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, asa cum am facut in orase ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei. Toate cursele realizate prin intermediul platformei formeaza o baza de date privind traficul din Bucuresti, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administratia publica locala in planificarea politicilor publice din zona mobilitatii urbane. Avem datele, avem instrumentele - adresam Primariei o invitatie de lucra impreuna", a declarat acesta.

Andrijanič a facut aceste declaratii in cadrul conferintei 'MOBILITY', organizate de Green Report in parteneriat cu Ministerul Mediului.

UberMOVEMENT este o platforma dezvoltata de UBER prin care compania ofera autoritatilor locale si city plannerilor acces la date anonimizate privind fluxurile de trafic din orase.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.