DNA Ploiesti a inceput, miercuri dupa-amiaza, urmarirea penala a fostului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru, dupa ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respiunsa de CSM, au declarat surse judiciare.

Patru este inculpata in acest dosar - al doilea - pentru infractiunile de trafic de influenta, spalare de bani si inducerea in eroare a organelor judiciare, iar la ora transmitrerii acestei stiri ea este la audieri la DNA Ploiesti.

Potrivit surselor citate, cererea de recuzare a celor doi procurori din cadrul DNA Ploiesti care instrumenteaza dosarul de coruptie in care Ana Maria Patru a fost citata, miercuri, in calitate de suspect, a fost respinsa de catre CSM.

Ca urmare, DNA Ploiesti a inceput, miercuri dupa-amiaza, urmarirea penala fata de fostul presedinte al AEP pentru infractiunile de de trafic de influenta, spalare de bani si inducerea in eroare a organelor judiciare.

Avocatul Anei Maria Patru a depus o cerere la CSM prin care ii recuza pe cei doi procurori care instrumenteaza al doilea dosar de coruptie al clientei sale, unul dintre anchetatori fiind seful Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul DNA, procurorul Lucian Onea, iar solicitarea a fost trimisa prin fax la CSM, declarau pentru News.ro surse apropiate dosarului.

Miercuri dimineata, a sosirea la DNA, Ana Maria Patru a invocat numele procurorului Onea, despre care a spus ca impreuna cu fostul presedinte SIVECO, denuntator in dosar, se gandeste ce dosare sa ii mai faca.

Ea a spus despre cei doi ca fac parte dintr-un "grup infractional organizat".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.