Barbatul grav ranit in urma exploziei produse in 15 septembrie la un abator din Brasov a murit la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov, unde era internat in Sectia de Terapie Intensiva, avand arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului.

"Ne pare rau, de data asta nu s-a putut mai mult... Pacientul accidentat grav prin expunere la amoniac lichid in statia frigorifica de la o intreprindere de prelucrare a carnii din Brasov ne-a parasit aseara, dupa sapte zile de efort maximal al echipelor de specialisti ATI si Chirurgie plastica. Desi s-a facut tot posibilul imaginabil", a anuntat, sambata, medicul Dan Grigorescu, seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov.

Barbatul avea 51 de ani si a suferit arsuri grave, pe 90 la suta din suprafata corpului, dupa ce un compresor cu amoniac de la instalatia de racire a explodat, la abatorul Luca din Brasov. La momentul incidentului, barbatul era singur in hala in care s-a produs explozia si a fost gasit in stare de inconstienta de catre un coleg.

Parchetul Judecatoriei Brasov si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) au anuntat ca au declansat anchete in acest caz.

Accidentul de munca s-a produs vineri, 15 septembrie, la ora 4.30 dimineata, dar ITM si procurorii au fost anuntati despre incident abia la ora 8.00, astfel ca se ancheteaza inclusiv de ce a durat patru ore pentru ca autoritatile sa fie alertate. Potrivit unor surse, se pare ca politistul care a sosit primul la fata locului nu a apreciat gravitatea situatiei si a dat alarma abia dupa ce i s-a spus ca muncitorul ranit este in stare critica.

In prezent, se deruleaza o ancheta penala si se va face si o experiza tehnica a aparatului care a cedat si a dus la accident.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.