Fondatorul MISA Gregorian Bivolaru a fost dat in urmarire de autoritatile finlandeze prin EUROPOL pentru infractiunea de trafic de fiinte umane.

Bivolaru este cautat pentru infractiuni de trafic de fiinte umane in Finlanda si Franta in anul 2006, pentru abuz sexual in Franta in 2011, trafic de persoane in Finlanda si Franta intre 2006-2010, abuz sexual in Franta intre 2007-2010, trafic de persoane in Finlanda si Franta 2006-2011, trafic de persoane Finlanda si Franta in 2008-2010, abuz sexual in Franta 2010, trafic de persoane Finlanda si Franta in 2008-2013 si abuz sexual in Franta in 2010, potrivit site-ului EUROPOL.

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, in data de 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistrita, alaturi de alti detinuti.

Autoritatile din Finlanda au emis ulterior un mandat de arestare in lipsa pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de fiinte umane si abuz sexual, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor, urmeaza ca acesta sa fie cautat pentru punerea in executare a mandatului.

Bivolaru a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 in Franta. Dupa condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat in Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de catre Tribunalul Bucuresti in urma sentintei definitive date de ICCJ. Pe numele lui a fost emis si un mandat de urmarire internationala, specific tarilor care nu sunt conectate la SIS.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.