Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de parere ca oamenii multumiti de viata or, cu o situatie financiara satisfacatoare, fac mai putini (sau deloc) copii decat cei aflati la polul opus. El a dat exemplul Finlandei, o tara prospera din punct de vedere economic, dar in care natalitatea a scazut foarte mult.

Copiii se fac pentru parinti. Daca imi spuneti mie ca cei care fac copii au in cap perpetuarea speciei sau demografia Romaniei... O sa va spun ceva greu de inghitit. Oamenii fac copii cand au un grad ridicat de insatisfactie in legatura cu propria lor existenta in aceasta viata.

Cand oamenii au o viata foarte incarcata, foarte completa profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia sa faca copii. Cei care fac copii multi sunt saraci, nemultumiti in raport cu societatea, care nu au reusit sa realizeze lucrurile pe care le-au dorit si incearca sa trasfere ratarea lor copiilor: sa faca el/ea ce nu am facut eu, sa aiba el/ea ce nu am avut eu si mai ales sa am un sprijin la batranete”, a spus jurnalistul, la Digi 24.ro.

Intregul comentariu il puteti vedea in videoclipul de mai jos:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.