Social21 Septembrie 201715:13de Clara Vacaru

Lectura de un minut

Un panel al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat aprobarea medicamentului guselkumab pentru tratarea psoriazisului in placi la adulti, informeaza Reuters.

Guselkumab, care va fi comercializat sub numele Tremfya, va fi utilizat pentru tratamentul adultilor cu psoriazis in placi, moderat pana la sever, o tulburare autoimuna inflamatorie cronica ce duce la aparitia de pete descuamate inestetice, inflamate si uneori dureroase pe piele, informeaza AGERPRES.

Potrivit Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (CMPH), medicamentul are capacitatea de a inhiba inflamatia si simptomele clinice asociate cu boala.

In mod normal, opiniile CMPH sunt aprobate de Comisia Europeana in decurs de circa doua luni.

Medicamentul este administrat prin injectare si va fi o alternativa pentru pacientii care nu raspund la tratamentele existente, explica producatorul Janssen, unitate a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

Citeste si:
Peste 10.000 de cutii de Euthyrox ar putea fi aduse în România
Peste 10.000 de cutii de...

Guselkumab, pentru care Janssen a obtinut licenta de la grupul german de biotehnologie Morphosys, a primit aprobare si din partea Administratiei SUA pentru Alimente si Medicamente in luna iulie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.