In contextul averselor anuntate de meteorologi inca de marti seara, Gabriela Firea propune ca scolile sa fie inchise de la ora 17.00.
 

"Pentru siguranta, eu inteleg ca de la ora 17.00 ar fi mai intelept sa se inceapa inchiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasa, pentru ca nu stau in proximitatea scolilor", a declarat edilul Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea a cerut sa fie toaletati copacii, pentru a nu exista riscul ca acestia sau crengi sa fie doborate de vant, a cerut verificarea panourilor publicitare si a cerut politiei locale sa discute cu dirigintii de santier pentru a-si pune in siguranta utliajele si macaralele care ar putea crea probleme in cazul rafalelor de vant.

"As dori sa adresez rugamitea bucurestenilor, daca nu au drumuri necesare in aceasta seara, sa stea acasa, pentru ca vor incepe aceste fenomene extreme, dupa ora 20.00, vant care va avea aspect de vijelie. Am solicitat politiei locale municipale, politiei locale de sector, sunt intr-o stransa legatura cu primarii de sector, cu domnul prefect, astfel incat in Bucuresti sa nu existe incidente majore, pericol pentru viata cetatenilor, ma refer ca panourile publicitare sa nu fie luate de rafalele de vant, copacii din pacuri. Cu totii trebuie sa luam masuri sa fim mai vigilenti", adaugat Firea, citata de digi24.ro.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 3:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 - 50 de km/ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.