Social18 Septembrie 201713:24

Lectura de un minut

Avand in vedere evenimentele care au avut loc duminica in vestul tarii, USR propune organizarea unei dezbateri in Parlamentul Romaniei pe tema implementarii unui "sistem national de alertare a populatiei prin SMS in caz de dezastru".

Deputatul USR Catalin Drula, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informatiei, a invitat toate institutiile cu atributii in domeniu (ISU/DSU/STS/ANM/ANCOM) si operatorii de telefonie mobila la o dezbatere pe aceasta tema, pentru a vedea care sunt pasii necesari si responsabilitatile pentru ca acest sistem sa fie implementat cat mai curand.

”Cel mai eficient sistem de alertare a populatiei asupra unor fenomene meteo extreme care se dezvolta rapid este cel prin SMS-Cell Broadcast. Este vorba de trimiterea unui SMS catre toti abonatii aflati intr-o anumita zona geografica – suportul tehnic este prevazut in protocoalele GSM, mesajele au prioritate inainte oricaror alt tip de comunicatii si alertarea se face instantaneu si fara a fi nevoie sa fie instalate alte aplicatii pe telefonul mobil. In Romania, au existat discutii cu operatorii de telefonie mobila si cu reglementatorul pietei, ANCOM, pentru a face interfata de alerte de tip cell broadcast, dar dupa cum vedem nu exista inca”, a declarat deputatul USR Catalin Drula.

Citeste si:
Turcan, despre alegeri: ”Necesare, dar punem sănătatea oamenilor pe...
Turcan, despre alegeri: ”Sunt...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.