Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, sustine ca si-ar fi dorit sa existe un sistem de alarmare, scrie antena3.ro.

"Am fost instiintati de o atentionare de Cod Galben la ora 15:07 ca va fi furtuna cu vant cu viteza intre 55-60 km/h, pe alocuri cu intensificari. Da, e adevarat ca la ora 15:25 a fost emis de catre ANM un cod portocaliu, dar s-a pornit imediat furtuna, insa trebuie sa intelegem: eu nu acuz pe nimeni, dar presupun ca aceasta capacitate a noastra de a prognoza la ora actuala nu se poate anticipa mai precis presupun. Ca daca s-ar fi putut presupun ca s-ar fi facut. (...) Ce se poate face in cateva minute? poate imi spuneti dumneavoastra", a spus Nicolae Robu la Realitatea TV.

Presedintele Klaus Iohannis solicita Guvernului sa implementeze de urgenta un sistem de avertizare rapida a populatiei in situatii de criza, apreciind ca furtunile de duminica au aratat ineficienta sistemului de prevenire a populatiei.

Seful statului cere Guvernului sa explice in cel mai scurt timp daca procedurile au fost respectate in astfel de cazuri si cine se face vinovat de neglijenta sau incompetenta, considerand ca trebuie aflat daca informarile meteorologice au fost emise in timp util si in conformitate cu amploarea fenomenelor naturale.

Citeste si: Premierul Tudose, despre furtuna: Asta e. Ce sa facem? Sa dam o lege sa nu mai bata vantul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.