Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani au fost raniti vineri, in Afganistan, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate. Ei au primit primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN), care prezcizeaza ca doi dintre ei sunt in stare stabila, iar al treilea este grav ranit.

UPDATE 16:15 - Unul din cei trei militari răniţi în Afganistan a murit la spital. Caporalul Madalin Stoica, in varsta de 41 de ani, era casatorit si avea un copil. (Foto: Facebook / MApN)

Incidentul a avut loc in jurul orei 10.00, ora Romaniei, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate. Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), in regiunea Kandahar, cand un autovehicul capcana (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat in blindatul lor.

Potrivit MApN, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt in stare stabila, al treilea fiind grav ranit.

Militarii din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani se afla in teatrul de operatii din Afganistan din luna august.

In anul 2017, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

In timpul misiunilor externe, 28 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.