Autoritatile locale anunta ca toti politistii locali din Timisoara trebuie sa invete limba engleza, pana in anul 2021, an in care orasul va deveni Capitala Culturala Europeana. 

Primii 10 cursanti s-au inscris deja la modulul care dureaza trei luni. La finalul cursului, politistii locali vor fi supusi unui test.

”Cursurile, sustinute de profesori de limba engleza din cadrul unei societati specializate in domeniu, sunt organizate de doua ori pe saptamana si sunt desfasurate pe parcursul a trei luni. Politistii locali participa la curs in afara orelor de serviciu si si-au exprimat dorinta de a invata bazele limbii engleze in conditiile in care Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei in anul 2021, orasul nostru fiind vizitat de numeroase grupuri de turisti care in majoritate sunt vorbitori ai acestei limbi”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale Timisoara.

“Cursul a venit ca o necesitate deoarece, cum se stie, Timisoara a fost desemnata capitala culturala in 2021. Politistii locali care participa o fac in afara orelor de serviciu si este gratuit pentru ei”, informeaza Dana Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timis, potrivit Stirileprotv.ro.

Dupa ce primii cursanti vor termina modulul, alti politisti locali le vor lua locul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.