Sangele primit de la donatori este verificat. Masura a fost luata dupa ce s-au inregistrat sase decese si 22 cazuri de imbolnavire in toata tara, din cauza virusului West Nile.

Tot sangele colectat la nivelul Bucurestiului este testat "din momentul in care a aparut prima infectie cu virusul West Nile", a anuntat Directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti, Doina Gosa.

Directorul a adaugat ca aceasta masura nu a generat o criza de sange. De asemenea, aminteste ca, de cinci ani, in perioada august-septembrie, Romania se confrunta cu infectia acestui virus.

„Toti donatorii sunt testati pentru virusul West Nile, sangele nu pleaca la spitale pana cand nu validam punga cu sange si din punctu de vedere al virusului West Nile. Nu a dus la o criza de sange pentru ca noi suntem obisnuiti cu aceasta alerta de virus West Nile si ne-am luat masuri sa ne asiguram un stoc in primele zile”, a declarat Doina Gosa, potrivit Digi24.ro.

Acest test nu ingreuneaza foarte mult procesul, intrucat si testele impotriva hepatitei, HIV sau sifilis dureaza 48 de ore. Rezultatul testului West Nile este gata in 72 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.