Primaria Capitalei va aloca, in urma aprobarii proiectului de rectificare bugetara in sedinta extraordinara de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), un milion de euro pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.
Potrivit primarului Capitalei, Gabriela Firea, prin proiectul de rectificare bugetara vor fi alocati un milion de euro, la solicitarea Patriarhiei Romane, pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului.

Consilierul general din partea USR Ana Ciceala a spus, in sedinta CGMB, ca alocarea de buget se face aleatoriu si ca modernizarea parcului RATB, de exemplu, nu reprezinta o prioritate pentru primarul Capitalei.

"Continua alocarea aleatorie de la bugetul Capitalei, dar ne bucuram ca doamna Firea a scos statuile din bugetul de pe anul acesta si au fost lasati banii la consolidarea cladirilor. La RATB observam o diferenta foarte mica, de unde se scad 1,64 milioane de lei. Modernizarea parcului RATB nu este prioritatea doamnei primar. Desi nu exista o crestere, ca data trecuta, pentru statui, exista o crestere a contributiei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, de la 15 milioane la 19,5 milioane de lei. Deci la RATB scadem, dar la Catedrala crestem?”, a spus consilierul general USR, Ana Maria Ciceala.

Alte modificari au fost aduse la bugetul DGASMB, care primeste in plus 6 milioane de euro, la ASSMB, cu o majorare de 4,4 milioane de euro. 2,8 milioane de euro vor fi alocati pentru utilaje de topit zapada, precum si 2,7 milioane de euro pentru instalarea aerului conditionat in tramvaie si troleibuze.

Piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului a fost pusa in februarie 2011, iar data finalizarii sale este preconizata a fi la sfarsitul anului 2018. Costurile medii ale investitiei se ridica la suma de 80.000.000 euro, scrie News.ro.

Catedrala Mantuirii Neamului va avea o inaltime de 120 de metri si o suprafata de peste 7.000 de metri patrati. Pe zidurile catedralei vor fi ridicate 6 turle mici, pana la 60 de metri inaltime, turla clopotului si o turla principala, cu o inaltime de 120 de metri. Catedrala va avea 6 clopote. Cel mai mare - care cantareste 25 de tone - a fost finalizat intr-o fabrica din Austria, iar pe acesta apare chipul Patriarhului Daniel.

La nivelul 0 al constructiei, unde vor incapea 5.000 de oameni, suprafata construita este de 7.200 de metri patrati, iar Catedrala Mantuirii Neamului va avea si patru lifturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.