Celula de Criza a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activata din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea interventiilor misiunilor diplomatice din zona calamitata dupa trecerea uraganului IRMA isi continua activitatea prin toate structurile componente, active si operationale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetatenilor romani afectati, anunta MAE.

"Pana in prezent, in urma demersurilor sustinute intreprinse de Celula de Criza a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), un numar de 4 (patru) cetateni romani au parasit zona afectata. Doi cetateni romani au fost evacuati prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mari, urmand a-si continua calatoria catre destinatiile finale. Alti doi cetateni romani, au fost evacuati in Puerto Rico, urmand sa se imbarce cu destinatia New York, Ambasada Romaniei la Washington fiind in legatura cu acestia.

Totodata, Celula de Criza a MAE, prin ambasadele Romaniei la Paris, Haga si Londra precum si Lisabona, mentine in permanenta legatura cu Celulele de Criza ale autoritatilor celor patru state pentru coordonare in perspectiva organizarii unor actiuni de evacuare din zona afectata.

Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate ( Call Center-ul consular) este in legatura permanenta cu membrii de familie ai cetatenilor romani aflati in zona afectata", arata MAE.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.