Intr-un demers de informare publica cu privire la cele mai importante aspecte ale producerii si utilizarii energiei verzi, Greenpeace Romania si Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) organizeaza, in data de 14 septembrie 2017, o vizita la parcul eolian al EDPR Renewables din Facaeni, jud Ialomita, cu o capacitate instalata de 132 MW.

La eveniment vor participa reprezentanti ai societatii civile, oameni preocupati de energia eoliana, jurnalisti, bloggeri, specialisti ai companiilor membre RWEA, precum si o parte din stafful Greenpeace Romania.

Participantii vor afla, in maniera informala, date esentiale despre energia eoliana, vor putea observa in timp real cum se produce, discuta deschis cu specialisti, vor vizita interiorul turbinelor din parcul eolian si vor asista la o filmare spectaculoasa cu drona, intr-o difuzare live.

Potrivit unui comunicat remis 9am, evenimentul este primul dintr-o serie de trei organizate de Greenpeace Romania, toate menite sa puna pe agenda publica beneficiile energiei alternative, intr-un context in care, in Romania, tehnologiile traditionale de producere a energiei sunt invechite, neperformante si necesita costuri uriase pentru modernizare, iar derogarile de la limitele de poluare sunt alarmante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.