Ministrul Comunicatiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general interimar al Postei Romane, invocand managementul defectuos din ultimul an. Ministrul a trimis si Corpul de control la Posta.

Update 16:09- Andrei Stanescu, directorul general interimar al Postei Romane, arata ca va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost incredintat de catre Consiliul de Administratie, pana la data de 24 septembrie, dupa care isi rezerva dreptul de a-si depune dosarul pentru ocuparea postului de director general al companiei, la acest moment fiind in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general.

Posta a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a inregistrat, in primele sase luni din acest an un profit operational brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, in acelasi interval, la 17,8 milioane de lei, in crestere cu 12,5% fata de primele sase luni din 2016.


"Corpul de Control va verifica, intre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat. Ministerul Comunicatiilor intreprinde toate masurile legale posibile pentru a evita ca aceasta companie sa intre in incapacitate de plata si pentru a putea incepe punerea in aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat in ultimele doua luni. Ministerul considera ca situatia in care se afla compania nu este numai urmare a “grelei mosteniri”, ci si a perpetuarii aceleasi stari de fapt, fara ca managementul executiv sau neexecutiv sa ia vreo masura legala de relansare a activitatii. Ministerul Comunicatiilor atrage atentia ca toata conducerea Postei Romane are obligatia legala sa ia toate masurile, astfel incat compania sa nu ajunga in incapacitate de plata sau insolventa. A sta pasiv si a astepta ca actionarul majoritar sa-si majoreze capitalul social, solicitand intai de toate majorarea indemnizatiei membrilor Consiliului de Administratie, nu este in atributia unui presedinte al vreunui Consiliu de Administratie", transmite ministerul, potrivit Profit.ro.

Directorul general interimar al Postei este Andrei Stanescu, fost consilier al ministrului Fondurilor Europene si al ministrului Finantelor. El a preluat conducerea la inceputul anului, din postura de director al Directiei Juridice, Control si Resurse Umane. El a lucrat mult timp si la Palatul Victoria, unde s-a ocupat inclusiv de problemele tehnicienilor care pregateau audio videoconferintele premierilor, scrie News.ro.

Rezultatul final al Postei Romane in exercitiului financiar aferent anului 2016 indica un profit brut de 17,2 milioane de lei (3,8 milioane de euro), de la o pierdere bruta de 29,4 milioane de lei in 2015, potrivit datelor anuntate de operatorul postal national. Fata de cifra din bugetul aprobat de Guvern, respectiv 4 milioane de lei, profitul brut obtinut in 2016 a fost de 4,3 ori mai ridicat. Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat Posta Romana cu 7,4 milioane de euro, pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile impuse in urma unei investigatii finalizate in 2010. Atunci, Posta fusese amendata cu 24 milioane euro, pentru abuz de pozitie dominanta.

Citeste si:
Rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși....
Rușii din fruntea Petrotel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.