Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Decizia este definitiva.

Contestatia Directiei Anticoruptie a fost respinsa, motiv pentru care in cursul zilei de luni fratele fostului presedinte Traian Basescu va parasi Penitenciarul Poarta Alba, scrie hotnews.ro.

In toamna anului trecut si la inceputul acestui an, Judecatoria Medgidia a decis ca Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Deciziile respective au fost contestate de catre DNA, iar Tribunalul Constanta a hotarat in ambele cazuri sa admita contestatia procurorilor anticoruptie, astfel ca Mircea Basescu a ramas in penitenciar.

Tribunalul Constanta a considerat, la finalul lunii martie, cand a respins a doua cerere a lui Mircea Basescu de liberare conditionata, ca acesta indeplineste fractia prevazuta de lege pentru a putea solicita liberarea conditionata, precizand insa ca nu exista indicii temeinice ca pedeapsa executata pana in momentul respectiv si-a atins scopul.

Instanta a decis atunci ca Mircea Basescu mai poate formula o noua cerere de liberare conditionata dupa trei luni.

El executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Alba, iar in luna februarie i-a fost schimbat regimul de detentie de la semideschis la deschis, fiind mutat la sectia exterioara a penitenciarului de la Valu lui Traian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.