Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, isi doreste sa afle de ce judecatorii refuza eliberarea conditionata a anumitor detinuti. 

Ministrul a primit mai multe plangeri din partea condamnatilor, care reclama aplicarea discriminatorie a legii, in timpul vizitelor efectuate in penitenciare.

Tudorel Toader a declarat ca a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor, toate deciziile judecatoresti de respingere a eliberarii anticipate. Acesta le va analiza.

„Majoritatea detinutilor reclama modul de aplicare a dispozitiilor legale referitoare la liberarea conditionata.

Prin ANP/Administratia Nationala a Penitenciarelor/, am solicitat hotararile de amanare pentru toti detinutii aflati in penitenciare!

Vrem sa vedem considerentele respectivelor hotarari.

In masura in care se va constata existenta unei practici neunitare, in limitele competentelor legale, vom declansa procedura de promovare a unui recurs in interesul legii!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, noteaza Digi24.ro.

Anul trecut, au fost analizate peste 20.000 de cereri de eliberare conditionata, dintre care, doar jumatate au primit aprobare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.