Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca cei noua cetateni romani care s-au aflat in zonele afectate de uraganul Irma se afla in siguranta.

"Numarul cetatenilor romani a caror prezenta a fost semnalata initial in regiune a fost de noua persoane, dintre care 7 in Insula Saint Martin / Sint Maarten si 2 in Insulele Virgine Britanice.

In urma demersurilor intreprinse de Centrala MAE, prin Ambasadele Romaniei la Paris si Londra, toti cei noua cetateni romani au fost identificati, fiind in acest moment in siguranta.

Reiteram ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritatile din zona afectata se efectueaza in continuare cu dificultate.

Avand in vedere evolutia cazului, precum si complexitatea actiunilor de gestionare a acestei situatii, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Celulei de Criza a MAE, toate structurile componente ale acesteia fiind active si operationale 24/7 pana la solutionarea crizei.

Celula de Criza a MAE, monitorizeaza in mod prioritar situatia si pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile competente, acordand asistenta consulara necesara", arata MAE.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.