Caz controversat in China. O femeie insarcinata in 41 de saptamani s-a sinucis deoarece se temea foarte tare de nasterea naturala, iar familia sa s-a opus operatiei de cezariana.

Ma, o tanara de 26 de ani din China, a sarit de la fereastra spitalului unde era internata, in provicia chineza Shaanxi, la data de 31 august. Ea incepuse sa aiba deja contractii puternice in momentul in care a luat decizia de a se sinucide, iar fatul pe care il purta in pantec a murit de asemenea, relateaza BBC.

Un doctor a declarat ca o anutase pe pacienta ca „durerea va fi de nesuportat si ca are nevoie de cezariana, dar familia nu a fost de acord cu aceasta procedura”. Ea incepuse deja sa aiba dureri foarte mari dinainte sa se sinucida, scrie Digi24.ro.

Reprezentatii spitalului o anuntasera pe femeie ca trebuia sa nasca prin cezariana deoarece o nastere naturala era prea riscanta din cauza „circumferintei mari a capului fetusului”.

Atunci cand medicii au cerut parerea familiei, acestia s-au opus vehement.

Legea din China stipuleaza ca medicii trebuie sa ceara permisiunea familiei inaintea efectuarii unei proceduri chirurgicale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.