Politistul Marian Godina a povestit o intamplare din vacanta, cand a fost amendat de politia din Austria, aratandu-se revoltat ca autoritatile austriece nu erau interesate a-l pedepseasca pe faptas, ci sa primeasca banii in cont, scrie romanialibera.ro.

"Cand am fost in Austria, am mers intr-o seara pe o autostrada si am simtit un mic blit. M-am uitat repede la vitezometru si aveam cam 150 km/h.

Cand m-am intors din vacanta, a mai durat cateva zile si am gasit in posta "vederea" din Viena. Prima foaie era scrisa in germana si am inteles din ea doar ca avusesem 143 km/h.

Noroc ca avusesera austriecii grija sa imi trimita una si in romana. Treaba era simpla: in calitate de proprietar al masinii care fusese depistata cu viteza trebuia sa trimit datele celui care a condus la data si ora respectiva. Mai scria ceva, nu mai tin minte exact textul, dar care se putea traduce mai simplu cam asa: fratioru', hai ca sa nu ne mai complicam, nu ne mai trimite tu datele alea si mai bine baga direct banu' repejor in contul asta si putin ne mai pasa de cine a condus. Haide, baga banu' acolosa si uitam tot ce-a fost."

Am ales varianta asta mai simpla si am transferat 45€ in contul respectiv, oricum eu condusesem.

Dar stau sa ma gandesc: sanctiunea lor urmarea pedepsirea exacta a celui care a incalcat legea sau ii interesa de fapt banul?

Cred ca banul, din moment ce nu le-au fost necesare exact datele celui care a condus", a scris Marian Godina pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.