Ministerul Afacerilor Externe a intreprins, in regim de urgenta, inca din primele momente, demersuri pentru a obtine informatii cu privire la existenta unor cetateni romani afectati de uraganul Irma.

"Mentionam, de asemenea, ca MAE are in atentie cazul celor trei cetateni romani aflati in insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactati in urma uraganului Irma. Ambasada Romaniei la Washington a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile din St. Marteen, pentru a verifica situatia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Paris si Haga, au fost efectuate demersuri pe langa autoritatile franceze respectiv olandeze, pentru obtinerea de informatii privind existenta unor cetateni romani in zona afectata.

Precizam faptul ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritatile din zona afectata se efectueaza cu dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari", arata MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.