Autoritatile din Mizil, Prahova, si-au propus sa implementeze un sistem unic in Romania, in ceea ce priveste colectarea de gunoi menajer. In felul acesta, fiecare pubela va avea montat un cip, deseurile vor fi cantarite, iar localnicii vor plati cat au aruncat. 

Silviu Negraru, primarul orasului Mizil, a declarat ca proiectul are ca scop stimularea selectarii deseurilor. In felul acesta, la fiecare gospodarie se va monta o pubela cu cip. Localnicii vor plati doar cantitatea pe care o arunca.

”Sistemul este mult mai complex. Vor fi cipurile pe pubela, dar va exista si cate un cititor de cip pe fiecare masina (care colecteaza gunoiul - n.r.). Va fi si un cantar. S-au montat cititoarele, cantarele, acum se introduc date in soft pentru ca fiecare gospodarie va fie identificata pe calculator. Au inceput sa monteze si cipurile pe pubele”, a declarat Negraru, potrivit Mediafax.ro.

Proiectul este implementat prin firma de salubritate a Primariei, iar primarul mentioneaza existenta a doua pubele, una pentru deseurile menajere si cealalta pentru deseurile reciclabile.

Pretul unui cip a fost de aproximativ 2,50 lei, iar un kilogram de deseu menajer va costa 30 de bani.

”Noi aveam pana acum tariful pe persoana. Adica fiecare persoana platea 11 lei. Pentru cele reciclabile nu percepem niciun tarif. Acestea sunt ridicate gratuit, tocmai ca sa stimulam selectarea la sursa. Sper ca intr-o saptamana totul sa fie gata”, a spus primarul din Mizil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.