Peste 500 de persoane au protestat duminica seara in Piata Victoriei, exprimandu-si dezacordul fata de intentia Guvernului de a intrerupe demersurile pentru inscrierea Rosiei Montane pe lista UNESCO si scandand impotriva Cabinetului Tudose, fiind totodata nemultumiti de propunerile de schimbari a legilor justitiei.

Protestatarii au purtat insemne ale Campaniei "Rosia Montana" si au scandat "PSD - ciuma rosie" si "Pilonul ll nu e pentru voi".

In piata a fost adusa si o cruce pe care scrie "PSD - Dragnea" si "Viitorul tarii".

Sustinatori ai proiectului de conservare a zonei Rosia Montana au manifestat si vineri seara in Piata Victoriei. Unii dintre protestatari tineau fiecare cate o litera formand cuvantul "demisia". In piata a fost adusa si o figurina mare in forma de libelula, cu chipul premierului Mihai Tudose.

Chemarea la miting a fost lansata dupa ce premierul Mihai Tudose a declarat ca nu crede ca statul roman va pierde in procesul cu Gabriel Resources, care cere despagubiri de 4,4 miliarde dolari pentru nedemararea proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana, si a acuzat Guvernul Ciolos ca in ultimele zile de mandat a inaintat actele necesare catre UNESCO pentru a declara toata zona arie protejata natural, motiv pentru care nu se vor mai putea face exploatari de zacaminte acolo in cazul in care UNESCO va finaliza procedura de declarare ca arie protejata natural, scrie News.ro.

"La exact 4 ani de la debutul protestelor din 2013 iesim din nou in strada pentru a protesta ferm impotriva incercarii guvernului Tudose de a ne lua tot ce am obtinut in toti acesti ani, pentru Rosia Montana si in lupta impotriva coruptiei", se arata intr-un comunicat al Campaniei Salvati Rosia Montana.

Reprezentantii campaniei spuneau ca un eventual compromis cu Gabriel Resources ar da unda verde acestui proiect declarat ilegal de instante si de legislatia curenta.

Sustinatorii conservarii zonei subliniaza ca nu vor renunta la a proteja Rosia Montana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.