Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamna in termenii cei mai fermi testul nuclear efectuat de Republica Populara Democrata Coreeana, o noua amenintare majora la adresa pacii si securitatii regionale si internationale.

"MAE isi exprima profunda ingrijorare fata de continuarea actiunilor provocatoare ale autoritatilor nord-coreene, care reprezinta incalcari grave ale rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si conduc la cresterea la un nivel fara precedent in ultimii ani a tensiunilor din Peninsula Coreeana.

Ministerul Afacerilor Externe isi reitereaza apelul hotarat adresat guvernului de la Phenian de a implementa toate rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU si ale Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), de a abandona toate programele nucleare existente de maniera completa, verificabila si ireversibila si de a se abtine de la orice actiune ce afecteaza stabilitatea regionala si globala.

Romania va continua sa sustina in mod activ eforturile internationale vizand denuclearizarea Peninsulei Coreene prin mijloace pasnice", arata MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.