Social 30 August 2017 18:01
Sambata, 9 septembrie 2017, de la ora 16:00, doi importanti reprezentanti ai jazz-ului romanesc va propun sa va bucurati de sonoritati braziliene in cadrul Stagiunii „Sunetul muzicii”. Evenimentul este organizat la Castelul Peles de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania - UCIMR si Muzeul National Peles.

Si in aceasta toamna, un concert jazz de exceptie este programat in Stagiunea „Sunetul Muzicii”. La Sala de muzica a Castelului Peles, ii veti putea asculta pe doi dintre cei mai valorosi reprezentati ai genului din tara noastra: Irina Sarbu - voce si Sorin Romanescu – chitara.

Accesul se face in baza invitatiei care poate fi solicitata la adresa: peles.ro@gmail.com

Irina Sarbu este astazi un artist recunoscut de critica de specialitate si indragit de marele public.
Cariera tinerei interprete se construiesie ascendent de la un concert la altul, repertoriul se diversifica si se imbogateste. Calitatea vocii, timbrul special si inconfundabil, bogatia imaginatiei improvizatorice, performanta in acrobatie vocala au impus-o definitiv printre cei mai buni vocalisti romani de jazz. A concertat atat in tara cat si in strainatate – New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Venetia, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano - in recitaluri de club sau la festivaluri nationale si internationale de jazz. Este si membra a proiectului Ethnotic Project, primul album al trupei castigand in anul 2016 premiul "CD-ul etnojazz al anului 2015" la Gala Premiilor Jazz.

Sorin Romanescu este unul dintre cei mai importanti chitaristi de jazz la ora actuala.
Personalitatea sa muzicala nu se limiteaza insa doar in zona jazz-ului si improvizatiei. A fost basist in trupa Sarmalele Reci, a colaborat cu coregrafi de dans contemporan, a sustinut concerte de muzica contemporana in cadrul unor festivaluri nationale si internationale, iar de mai multi ani este colaborator permanent al cantautorului Alexandru Andries. Compozitor si producator, numele sau este legat de campanii publicitare, precum si de filme documentare sau artistice. Pentru muzica filmului "Caini" a primit Premiul Gopo pentru cea mai buna muzica originala. Activitatea sa ca muzician de jazz acopera o perioada indelungata, incepand cu anii 90. Este colaborator sau co-autor in proiecte muzicale care insumeaza peste 20 de albume.

Potrivit unui comunicat remis 9am, stagiunea „Sunetul Muzicii” este o initiativa a UCIMR si Muzeul National Peles, un proiect derulat prin programul „Oportunitati la tine acasa” dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, program prin care tineri artisti gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din Romania in cele peste 100 de concerte organizate anual. In sprijinul eforturilor de promovare si sustinere a tinerilor muzicieni, in aceasta Stagiune s-a alaturat Banca Transilvania, prin increderea acordata antreprenoriatului din sectorul creativ.

Mai multe amanunte- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.