Social 29 August 2017 09:33
Omul de afaceri Genica Boerica a fost prins la Milano, dupa mai multi ani de cautari, el fiind adus in tara in noaptea de luni spre marti, potrivit Politiei Romane.

El fusese localizat pe teritoriul Italiei, la Milano, prin Biroul SIRENE in luna iunie, iar luna aceasta Curtea de Apel din Milano a decis extradarea sa.

Noaptea trecuta el a fost adus in tara.

"In noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escorta a Politiei Romane a preluat din Italia si adus in tara un barbat urmarit la nivel international de autoritatile judiciare romane intrucat este condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani si 3 luni pentru infractiuni de natura economica. Acesta a fost localizat si depistat, in urma schimbului de informatii efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, in Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea catre Romania", precizeaza Politia Romana.

In ianuarie 2014, Genica Boerica a fost condamnat definitiv la zece ani si trei luni de inchisoare intr-un dosar privind returnari ilegale de TVA in valoare de peste 4,5 milioane de euro.

El si alti 11 inculpati din acest dosar au fost obligati sa inapoieze statului peste 11 milioane de lei, suma la care se adauga dobanzile si penalitatile legale pana la data achitarii prejudiciului, scrie News.ro.

Dupa pronuntarea sentintei, Genica Boerica nu a fost gasit de politisti, iar cateva luni mai tarziu a fost dat in urmarire internationala prin interpol.

In 2015, au circulat informatii conform carora acesta ar fi murit in Mexic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.