Social 25 August 2017 15:14 de Clara Vacaru
Sute de pesti morti au fost gasiti, vineri dimineata, in Lacul Morii din Capitala, spre mal, cauza putand fi nivelul scazut de oxigen din apa produs de dezvoltarea in exces a plantelor acvative, spune Primaria Sectorului 6.

Vineri dimineata, in jurul orei 7.15, cetatenii care locuiesc in zona Lacului Morii au alertat Politia Locala despre aparitia pestilor morti la malul lacului.

Reprezentantii Serviciului Protectia Mediului si ai Serviciului Ordine Publica au stabilit drept cauza a mortii pestilor hipoxia, produsa din cauza dezvoltarii excesive a plantelor acvatice care consuma o anumita cantitate de oxigen dizolvata in apa, in conditiile in care temperaturile cresc pe perioada verii.

Potrivit primariei Sectorului 6, pestii morti au fost adunati din apa de catre lucratori ai Administratiei Nationale “Apele Romane”, iar echipe ale Ministerului Mediului, aflate in zona, preleveaza probe de apa si realizeaza analiza pestilor captati pentru a stabili cu exactitate daca motivul mortalitatii il reprezinta, intr-adevar, hipoxia.

Problema a fost sesizata de cetateni si Ministerului Afacerilor Interne si Garzii Nationale de Mediu, care fac verificari pe liniile de competenta specifice, mai precizeaza primaria.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.