Social 24 August 2017 13:08
O turista a cazut, joi, intr-o prapastie din Muntii Fagaras, intr-o zona dificila de creasta, iar la ora transmiterii acestei stiri o echipa mixta de salvatori se indreapta spre locul accidentului. Potrivit salvamontistilor, este pregatit si un elicopter SMURD pentru a interveni si a o prelua pe femeia ranita.

UPDATE 13:07 Turista a fost luata cu elicopterul SMURD si transportata la Spitalul Judetean din municipiu. Aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral si, in prezent, este stabila si constienta.

Potrivit sefului Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, salvamontistii au fost anuntati despre incident de catre o persoana din grupul in care se afla femeia cazuta in prapastie, iar in prezent salvatorii au plecat spre locul accidentului, informeaza News.ro.

Seful Salvamont Arges a spus ca primele date arata ca femeia este constienta, dar ca ar putea avea rani serioase, in conditiile in care traseul pe care se afla este unul de creasta, prevazut cu cabluri, si evident, dificil.

In cadrul operatiunii de salvare se va interveni si cu un elicopter SMURD cu troliu, venit de la Targu Mures, si care va decola de la Sibiu.

Sanduloiu a declarat ca nu se cunoaste varsta femeii, si nici cat de grave sunt leziunile acesteia, iar in zona se actioneaza "terestru si aerian".

Ion Sanduloiu a mai spus ca incdentul a fost anuntat de catre o persoana din grup, care a fost nevoita sa mearga o jumatate de ora ca sa gaseasca semnal la telefon.

"Este posibil sa aiba o afectiune destul de grava, astfel ca incercam sa o scoatem de acolo cat mai repede", a mai spus seful Salvamont Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.