Social 23 August 2017 13:09 de Clara Vacaru
Un cutremur cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora 10. 39, in judetul Buzau, la o adancime de 135,4 kilometri, in zona seismica Vrancea, informeaza Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (sapte kilometri), Intorsura Buzaului (37 de kilometri), Covasna (40 de kilometri), Valenii de Munte (43 de kilometri) si Slanic (48 de kilometri).

Conform seismologilor, miscarea tectonica s-a produs la o adancime de 135. 4 kilometri, in zona seismica Vrancea, epicentrul fiind localizat in judetul Buzau.

Tot miercuri, la ora 10.16, a avut loc un alt cutremur cu magnitudine 2.2 pe scara Richter, produs in judetul Brasov, la o adancime de 12 kilometri, in timp ce marti, in judetul Buzau, s-au inregistrat trei cutremure cu magnitudini de 2 la o adancime de doar 4, 5 kilometri, de 2.2s i 2. 6 pe scara Richter.

De la inceputul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure in zona Buzau - Vrancea, cel din Galati fiind al saisprezecelea.

In 1 si 2 august, in Buzau au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 si 4,9, iar in zilele de 3 si 4 august cutremurele au fost de 3,8. In 10 august, in zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 si 2,8.

In ultimii doi ani, in Romania s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. In Romania, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc in 8 februarie, in Vrancea, si a avut magnitudinea 5, fiind resimtit si la Bucuresti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.