Social 22 August 2017 12:47
Directorul general al Tel Drum, Petre Pitis, s-a prezentat la DNA, marti, fiind chemat de procurori pentru a asista la perchezitii informatice in dosarul in care saptamana trecuta a fost pus sub urmarire penala alaturi de mai multi reprezentanti ai societatii, pentru obtinerea ilegala de fonduri europene in cazul achizitionarii unei statii de asfaltare. Pitis a declarat, la intrarea la DNA, ca au fost gasite documente care arata ca el este actionarul majoritar al firmei si ca mai exista cinci actionari minoritari, iar presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se numara printre ei, din 2007, de cand a cumparat el societatea.

"Firma Teldrum imi apartine mie, s-au gasit documente care atesta ca sunt actionar majoritar al firmei. (...) Mai sunt cinci actionari minoritari. Dragnea nu s-a numarat printre ei din 2007, cand am cumparat eu firma. Nu am o relatie personala cu domnul Dragnea. Nu l-am intalnit nici cand era presedinte al Consiliului Judetean, nu a semnat el contractele din partea Consiliului Judetean cand am castigat licitatiile, au fost semnate de un vicepresedinte", a declarat Petre Pitis.

El a mai sustinut ca licitatia pentru utilajul pentru care ar fi fost obtinut ilegal fondurile europene a respectat toate normele: "Am facut licitatie publica pentru utilajul respectiv, putea sa participe si firma producatoare. Parerea nostra este ca in cadrul acestei licitatii s-au respectat toate normele".

Petre Pitis a fost chemat la DNA pentru a asista la perchezitiile informatice

Societatea Tel Drum, Petre Pitis, directorul general al acesteia, si Mircea Visan, director in cadrul aceleiasi firme, au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DNA, vineri, in dosarul privind obtinerea ilegala de fonduri europene in cazul achizitionarii unei statii de asfaltare. Tel Drum ar fi obtinut ilegal peste patru milioane de lei din fonduri europene, scrie News.ro.

Tot vineri, Petre Pitis, directorul general al societatii Tel Drum, a gost audiat la DNA, alaturi de Florea Neda, fost director al aceleiasi societati.

La iesirea de la DNA, Petre Pitis a declarat ca a fost anuntat ca s-a inceput umarirea penala, ca este vorba despre "un denunt facut aiurea", iar intrebat daca este interfata lui Liviu Dragnea, a exclamat: "M-ati innebunit cu personajul asta!".

Rise Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman", care descrie o "retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”. Rise Project a scris ca raportul, care in prezent s-ar afla in arhiva DGPI, vorbeste despre afacerile cu bani publici ale gruparii, despre zeci de licitatii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

DNA a anuntat ca ”o parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul directiei. Dosarul a fost constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii dispunand in 19 februarie 2016 inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei. Totodata, DNA preciza ca dupa inceperea urmaririi penale au fost solicitate informatii inclusiv de la autoritatile din Brazilia.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins informatiile prezentate de Rise Project privind legaturile sale cu firma Tel Drum, afirmand ca nu are actiuni la purtator si nici nu se afla "in spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise si in cazul carora a fost dispusa neinceperea urmaririi penale.Liviu Dragnea a contestat si informatiile privind afacerile sale in Brazilia.

"N-am ascuns niciodata ca am mers in aceasta tara. Am avut indrazneala sa merg si in alte tari. Nici lucrul asta nu l-am ascuns. N-am transferat bani in Brazilia, n-am transferat bani in nicio alta tara. N-am facut afaceri in Brazilia si nu am afaceri in Brazilia si nici in alta tara", a spus seful PSD.

De asemenea, Dragnea a sustinut ca totul a pornit de la George Soros, care este, in opinia sa, "un personaj malefic”.

Citeste si:
Salariile uriașe de la Poliția Locală București: până la 18.000 de...
Salariile uriașe de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.