Social 20 August 2017 12:09
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi si vijelii, in vigoare de duminica de la ora 23.00, pana luni la aceeasi ora.

In intervalul 20 august, ora 18.00- 22 august, ora 08.00, "vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse si descarcari electrice. Astfel de manifestari vor fi in seara zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni in regiunile vestice si nord-vestice, iar pe parcursul zilei de lunisi in noaptea de luni spre marti in zona de munte, in centrul tarii si local in est si in sud. Cantitatile de apa vor depasi frecvent 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice si de sud-vest, dar si in timpul ploilor, cand va putea lua aspect de vijelie" , se arata in atentionare.

"Temperatura aerului va scadea accentuat, la inceput in vest, centru si nord, apoi si in restul teritoriului, vremea devenind racoroasa.

In dupa-amiaza zilei de duminica, canicula si disconfortul termic vor persista local in sudul, estul si centrul tarii", anunta meteorologii, potrivit libertatea.ro.

Cod galben de ploi

La munte, in Maramures, Transilvania si in vestul Moldovei, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Cele 15 judete vizate sunt: Maramures, Suceava, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Harghita, Neamt, Bacau, Sibiu, Brasov, Covasna, Caras-Severin si Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.