Social 19 August 2017 18:33
Un avion privat de mici dimensiuni la bordul caruia se aflau doua persoane s-a prabusit, sambata, in apropierea unei paduri din zona localitatii Tatarusi din judetul Iasi, prefectul Marin Serbescu afirmand ca una dintre cele doua persoane de le borda murit, iar cealalta a fost grav ranita si vor fi preluate de un elicopter SMURD.

Update 20:25- Costel Iosub, primarul localitatii iesene Tatarusi spune ca primaria nu este implicata in organizarea evenimentului aviatic pentru care se facea zborul de antrenament si care este programat duminica, la sarbatoarea comunei. El mai sustine ca, in pofida accidentului aviatic, sarbatoarea comunei continua, "intrucat viata merge inainte".

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), la bordul avionului de mici dimensiuni se aflau doua persoane. La fata locului intervin trei autospeciale de stingere incendii, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD. De asemenea, a fost alertat si un elicopter SMURD care ar urma sa preia victimele.

Prefectul judetului Iasi, Marin Serbescu, a spus ca avionul este unul privat si era pilotat de un instructor cu experienta.

Ulterior, el a declarat pentru News.ro ca echipajele medicale aflate la locului prabusirii avionului de mici dimensiuni au declarat decesul pilotului.

El a spus ca, in ciuda manevrelor de resuscitare, nu s-a reusit salvarea pilotului.

Cea de a doua victima, in varsta de 32 de ani, este in stare stabila, avand fracturi si traumatisme grave si fiind transportata la Spitalul Clinic Judetean Iasi.

Prefectul judetului a mai spus ca avionul s-a prabusit la scurt timp de la decolare si ca se afla la o altitudine mica, iar aparatul de zbor facea un zbor de antrenament, la care participau si alte avioane de mici dimensiuni, echipajele pregatindu-se pentru o prezentare programata pentru duminica, la zilele comunei Tatarusi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.